Kategórie
Aktuality

Majstrovstvá stredných a základných škôl v golfe 2023

12. ročník majstrovstiev stredných a základných škôl je úspešne za nami. Tohtoročná edícia sa prvýkrát uskutočnila na ihrisku v Hrubej Borši za účasti viac ako 40 hráčov a 7 tímov. Tento ročník sme znovu priniesli novinky a zlepšili kvalitu turnaja. S registráciou a praktickými záležitosťami počas dňa nám pomáhal tím z Equal Group, za čo im aj touto cestou ďakujeme. Slávnostný odpal mal úspešný hokejista a momentálne vášnivý golfista Ľubomír Višňovský, ktorý zároveň vyhral aj Open kategóriu. Kategóriu dievčat a chlapcov vyhrali Dominika Sedmáková a Tobias Munk.

V hlavnej, tímovej kategórii minuloročné prvenstvo obhájilo gymnázium Pierre de Coubertina z Piešťan v zložení Munk, Póšová a Kardoš. Druhé skončilo gymnázium Česká a tretie gymnázium sv. Moniky Prešov. Našu školu statočne reprezentovali Jakub Horanský a Daniel Lange. Jakubovi sa dokonca podarilo vyhrať vloženú súťaž o najdlhší odpal a vyhral tak peknú sklenenú trofej.

Po skončení svojho golfového kola si potom hráči mohli vyskúšať aj footgolf, ktorý je posledný týždeň vo všetkých médiách, pretože reprezentačný tím dosiahol skvelé výsledky na majstrovstvách sveta v USA. Celá táto footgolfová časť bola pod záštitou FootGolf Slovakia a na odovzdávaní cien sa zúčastnila dokonca aj čerstvá majsterka sveta Lucia Čermáková a slávnostný kop mal bývalý futbalový reprezentant Dušan Tittel.

Na úplný záver sme znovu pripravili tombolu s mnohými sponzorskými cenami od golfových klubov a spoločnosti Microcomp, ktorá úspešne uzavrela tento dlhý deň.

Za skvelé fotky (1. časť, 2. časť) ďakujeme našej bývalej absolventke Niki Vykopalovej.