Kategórie
Aktuality

Humans of SSG #1

V sérii Humans of SSG sa vám v krátkych rozhovoroch predstavia naši študenti, úspešní absolventi a zamestnanci našej školy. Dozviete sa, čo im naša škola SSG prináša, ako sa im na našej škole študuje alebo pracuje, ale aj niečo z osobného života, ich plánov a cieľov do budúcnosti. 😊

Ako prvého sme vyspovedali nášho šikovného maturanta Krištofa.

1. Krátke predstavenie
Volám sa Krištof Patassy. Mám 19 rokov, tento školský rok je pre mňa na SSG posledným, onedlho maturujem a moja životná etapa strednej školy sa blíži ku koncu. Odmalička sa venujem športom, dlhé roky som hrával hokej, momentálne boxujem a jazdím na motokárach. Rád čítam knihy, mám záľubu v autách a milujem cestovanie.

2. Ako hodnotíš štúdium na SSG?
Po takmer ôsmich rokoch na SSG môžem hrdo konštatovať, že mi mama nemohla vybrať lepšiu školu. Počas štúdia dostávame ako žiaci priestor zdokonaľovať sa vo všetkom, čo nás baví. Máme na výber množstvo svetových jazykov, ktoré môžeme študovať. Učitelia sú veľmi priateľský a nápomocný, radi vidia, že nás daný predmet baví a snažia sa nám vyučovanie spestrovať. Práve vďaka nim sa mi nikdy nestalo, že by som sa do školy netešil. Ako športovca ma hneď od začiatku fascinovalo na škole to, že je možnosť učiť sa hrať golf priamo v našom krásnom školskom areáli. Počas štúdia som absolvoval niekoľko golfových turnajov, ktoré má bavili a naučil som sa veľa o tomto športe.Za najväčšiu výhodu našej školy považujem možnosť zúčastňovať sa medzinárodných diplomatických konferencií po celej Európe. Rozširuje nám to obzory, získavame tým cenné skúsenosti do života a v neposlednom rade cestujeme s našimi kamarátmi, s ktorými si budujeme nezabudnuteľné zážitky na celý život.

3. Aké máš plány po skončení štúdia na SSG?
V štúdium nekončím a práve naopak, pokračujem. Moje ďalšie kroky budú smerovať na právnickú fakultu univerzity Komenského. Verím, že aj najbližšie roky môjho študijného života budú minimálne tak dobré ako tie na SSG.

4. Čo by si odkázal budúcim žiakom?
Budúcim žiakom našej školy by som odkázal najmä to, aby boli sami sebou. Nepoznám školu, ktorá by mala tak priateľských učiteľov ako tá naša. Opätujte im tento prístup svojou aktivitou, nebojte sa vyjadriť svoj názor. Časom zistíte, že dobré vzťahy s vašimi učiteľmi je to najviac, čo môžete mať.