Kategórie
Aktuality

Humans of SSG #3

Tentokrát nám o sebe v sérii Humans of SSG niečo prezradí šikovná absolventka Laura, ktorá študuje vysokú školu v zahraničí. 🙂

1. Krátke predstavenie

Volám sa Laura Nawabi Korienkova, mám 20 rokov a som štipendijnou študentkou medzinárodných vzťahov druhého ročníka na MGIMO v Moskve. Zároveň sa venujem profesionálne aj spoločenským tancom.

2. Ako hodnotíš štúdium na SSG ako absolventka?

Verím, že SSG je presne tá stredná škola, ktorá vás vie dobre pripraviť na vysokú školu vášho výberu. Či už to je medicína, štúdium jazykov alebo ako to je v mojom prípade – štúdium medzinárodných vzťahov. Učitelia sú veľmi chápaví ako aj ústretoví a vždy vás vedia podporiť vo vašom smere rozvoja. Samozrejme, všetko záleží iba na tom, ako zodpovedne sa žiak postaví voči štúdiu.

3. Ako ti pomohlo SSG v ďalšom štúdiu prípadne kariére?

Pre mňa osobne najväčším prínosom na SSG bol učiteľ diplomacie Maroš Rojko, ktorý vedie na škole predmet diplomacie. V roku 2020 ma pripravil na náročný prijímací pohovor na MGIMO. Viedol so mnou rozhovory o histórii, medzinárodnej politike ako aj súčasnej situácii. Zároveň dnes už je mojim mentorom a pomáha mi s mojim súčasným ako aj budúcim smerovaním.

Práve toto má utvrdzuje v správnom rozhodnutí študovať na SSG, ako aj dôležitosť toho byť obklopený správnymi ľuďmi, ktorí vás smerujú iba k lepšiemu. Na škole mi taktiež pomohlo štúdium jazykov a možnosť maturovať ako aj z ruského, tak aj nemeckého jazyka, ktoré sa mi počas štúdia na vysokej škole zišlo, keďže študujem v ruskom jazyku. Je samozrejmé, že ovládať viacero jazykov nikdy nie je na škodu.

4. Aké máš plány alebo sny, ktoré by si chcela zrealizovať?

Keďže študujem medzinárodné vzťahy – diplomaciu, mojim prvotným snom je pracovať v OSN a zaoberať sa ľudskými právami. Avšak, nebránim sa ani diplomatickej či politickej práci. Mojim hlavným cieľom je pracovať tam, kde som schopná spraviť zmenu k lepšiemu.

5. Čo by si odkázala budúcim žiakom?

To, ako sa postavíte k štúdiu je iba na vás. Nikto za vás nič nespraví a s lenivosťou sa ďaleko nedostanete. Buďte zodpovední, majte ciele a skúste každý deň spraviť niečo pre seba a svoju budúcnosť. Kontinuálna tvrdá práca nad samým sebou je kľúčom k dobrej a úspešnej budúcnosti.