Kategórie
30. výročie

Rozhovor s Christianom Bartkom

Prinášame rozhovor s Christianom, študentom tretieho ročníka, ktorý bol jedným z hlavným členov realizačného tímu podujatia „Záhrada národov“.

Aká bola tvoja úloha v rámci podujatia Záhrada Národov?

Moja úloha bola hlavne okolo stromov a environmentálnej stránky. Mal som na starosti stromy, ktoré sme vysádzali, organizovanie ich sadenia a celkovej prípravy okolo nich. Väčšinu vecí, ako kopanie jám na sadenie sme si pripravili už cez prázdniny, aby sme to potom všetko stíhali, pretože v deň akcie sme ešte miešali substráty aby nezoschli a podobne.

Čo hovoríš na to, že ako študent gymnázia si sa plnohodnotne podieľal na organizácií takéhoto podujatia?

Pre mňa ako študenta bolo pozitívne prekvapivé, že sám riaditeľ nám zveril do rúk tak dôležitý projekt. Ja osobne som na tejto škole 2 roky a vedel som, že na škole sa konajú rôzne akcie, ale aj tak ma to prekvapilo. A na žiadnej z predchádzajúcich škôl som nezažil takú plnú podporu a dôveru od učiteľov a riaditeľa. Som za to vďačný a hlavne spokojný, že to všetko vyšlo tak, ako sme naplánovali.

Ako z tvojho pohľadu hodnotíš akciu a si spokojný s jej výsledkom?

Za mňa to dopadlo fantasticky. Či už dekorácie, sadenie stromov, priebeh, všetko dopadlo nad očakávania. Všetkým sa akcia páčila a to je hlavné. Popravde, ani som na začiatku nečakal takú účasť hostí a zástupcov ambasád. A najpodstatnejšie je, že sa páčila akcia aj im a už dnes stromy vyzerajú krásne.

Aké skúsenosti si získal organizáciou podujatia?

Ako som už spomínal, na škole nie som tak dlho ako ostatní, takže v smere diplomacie a stretnutia zo zástupcami ambasád mi to dalo veľmi veľa. Potešilo ma, že na škole máme ochotných žiakov a aj učiteľov, ktorí nám pomáhali v organizácii, s prípravami príhovorom a podobne. Aj pán riaditeľ čakal do večera, kým prinesiem stromy a cez prázdniny sme chystali areál, aby sme všetko potom posledné dni stíhali. Ďakujem všetkým, čo pomohli a určite spravíme aj ďalšie akcie.